zaterdag 26 mei 2012

Gezinsuitbreiding !!!

Hallo meiden,

Is het bij jullie ook zulk prachtig weer? Heerlijk hè, eindelijk zomer!

Een paar weken geleden zag mijn zoon Lennert steeds een duif op het randje van zijn slaapkamerraam zitten en even later waren het er twee. En wat denk je .... ze begonnen een nest te bouwen onder zijn klapraampje!

Vorige week ontdekten we dat er jonge duifjes geboren waren en vanmiddag zag ik twee kopjes boven het randje van het nest uitsteken. Waarschijnlijk is dat het trotse ouderpaar, of zijn dit de jongen? Wat denken jullie?



Ik kan niet wachten totdat we de kleintjes zelf zien!

Dit wilde ik even met jullie delen.

groetjes en een fijn Pinkster weekend!

Maaike

donderdag 17 mei 2012

Aeroplane

Hallo allemaal,


Hebben jullie dat ook wel eens, dat je maar niet kunt stoppen met een bepaalde serie stempels?

Ik vind de stempels van LOTV zo cute en er staat zoveel inspiratie op het internet, dat ik er maar niet mee op kan houden om er kaarten mee te maken.

Zo heb ik vandaag onderstaande kaart gemaakt, waarbij ik gebruik heb gemaakt van de stempel Aeroplane van LOTV. Volgens mij heb ik dit idee gezien op de site van LOTV, maar dat weet ik niet zeker meer.




Ik heb hem bewust niet ingekleurd deze keer, omdat ik bang ben dat hij dan veel te druk wordt.


Verder heb ik gebruik gemaakt van cardstock en inkt van SU in de kleuren Chocolate Chip, Certainly Celery en Baja Breeze.
De overige stempels zijn de "Boys" stempels uit de serie Lost & Found 1 van My Minds Eye (die momenteel bij Scrap My Dream in de opruiming zijn!) en een stempelset "Artsy Banner" van Clear Art Stamps, die ik onlangs in Amerika gekocht heb bij Michaels.


Wil je nu zelf ook stempels hebben van LOTV, maar heb je geen creditcard en Paypal, stuur dan even een mailtje naar scrapmydream@gmail.com voor informatie hoe je er toch aan kunt komen.


Ik vind het altijd leuk wanneer je een reactie achterlaat!


groetjes,


Maaike

woensdag 16 mei 2012

Abracadabra (ook voor de Sketch challenge van Cards & Things # 120)

Nog een kaartje met een stempel van LOTV.


Wil je meer details weten van deze kaart, neem dan even een kijkje op het designblog van www.scrapmydream.blogspot.com , want daar heb ik hem uitgebreid beschreven.

groetjes,

Maaike

Ride with Me (voor de Sketch challenge van Cards & Things # 120)

Hallo allemaal,


Gisteren heb ik me aangemeld bij het Challenge Blog "Cards & Things Challenges", omdat het me een leuke stimulans leek om vaker kaarten te maken.






Om die reden heb ik onderstaande kaart gemaakt, naar de Sketch Challenge # 120.


 Het kraft en witte cardstock is van SU, het gele designpapier is van My Mind's Eye uit de serie Follow Your Heart, "Be Amazing" en daarvan het Be Adored Paper. De stempel heb ik ingekleurd met markers van SU.

Klein detail: de banner die je ziet aan de linker zijde heb ik geknipt uit het randje onderaan het designpapier en is de naam van de  serie van MME.

Lekker vrolijk zomers kaartje toch?

Ben benieuwd wat jullie ervan vinden!

groetjes,

Maaike


P.S.: Wil jij ook van die leuke stempels van LOTV hebben, dan kan je een mailtje naar mij sturen (scrapmydream@gmail.com) voor meer informatie. Helaas mogen ze niet via de webshop verkocht worden.

maandag 14 mei 2012

Tja, en wat doe je dan ...

Vrijdagavond heb ik het stukje geschreven over het feit dat ik met mijn zoon Lennert mee ga doen als veganist en dan is het moederdag en komt m'n dochter Mariska samen met Jesse met zo'n overheerlijke aardbeienvlaai aanzetten!


Tja, daar kan je dan toch geen nee tegen zeggen? Zeg nou zelf? Dus ja, ik heb een stukje genomen samen met Mariska en de rest vanmorgen meegenomen naar mijn werk. Lennert heeft niet genomen (sterk hè?) en Danny lust het niet! Op m'n werk waren ze er errug blij mee!
De rest van het weekend hebben Lennert en ik weer genoten van veganistisch eten, o.a. een heerlijke lasagne met spinazie op zaterdag en zondag heeft Lennert een geweldige pizza gemaakt (en ja, zonder gehakt en zonder kaas!).

Van Mariska en Jesse kreeg ik ook nog onderstaande kaart ....
 

met een lieve tekst erin ...


 en op de andere zijde stond nog:
PS: Zullen we dan nog maar voor 1x zondigen? Ssst ...
Dat sloeg natuurlijk op de vlaai!

Verder kreeg ik van Mariska en Lennert een vegetarisch kookboek. 

Robin had andere bezigheden, dus die zie ik later deze week nog wel langskomen.

Verwend ben ik dus écht wel! En jullie? 

groetjes, Maaike

vrijdag 11 mei 2012

Veganist

Hallo allemaal,

Zo, omdat op het designteamblog www.scrapmydream.blogspot.com veelal de werken van het designteam en mijn knutselwerkjes worden geshowd, zal ik dit blog ook gaan gebruiken om allerlei andere zaken, die een rol spelen in mijn leven, weer te geven.

Mijn zoon Lennert is sinds 2 a 3 weken veganist. Dat wil zeggen dat hij geen vlees en vis eet, maar ook geen melkproducten of eieren meer tot zich neemt. Hij heeft zelfs een hele lijst op zak met daarop allemaal E-nummers, die hij niet mag gebruiken.

Nu heb ik me er nog niet heel erg in verdiept, maar ik begrijp van hem wel dat het beter is voor de mens om bovenstaande producten allemaal niet te consumeren. Het is o.a. beter voor je darmen en je schijnt op deze manier je hele lichaam te ontgiften.

Om nu te voorkomen dat we allemaal verschillende gerechten staan te maken in de keuken op één dag, omdat iedereen wat anders wil eten, heb ik besloten om eens een poos met hem mee te gaan doen en te kijken wat voor effect dit heeft op mijn leven en lichaam. Want, je valt er ook nog eens gigantisch van af, althans hij dan!

Zo hebben we dus vanavond andijviestamppot met banaan, kerrie en ongezouten pinda's gegeten (zie onderstaande foto).



Ik moet zeggen, het is even wennen, je verwacht namelijk geen zoete stamppot, maar het was best lekker!

Mochten jullie nu ook lekkere recepten weten, die aan onze regels voldoen, geef ons dan vooral een seintje! Wij houden ons van harte aanbevolen!

groetjes en eet smakelijk!
Maaike

woensdag 9 mei 2012

Scrap layout met foto's van de huwelijksreis

Hallo allemaal,

Het is al weer meer dan een half jaar geleden dat Danny en ik op huwelijksreis waren en ik had nog steeds niets met mijn foto's gedaan, shame on me!!!

Maar, nu heb ik eindelijk een scrap layout gemaakt met papier van My Mind's Eye uit de serie "Be Amazing" en een paar van de bijbehorende Chipboard embellishments.




Hier waren we in de tuin van het hotel in Turkije, waar we "toevallig" de hotelfotograaf tegen het lijf liepen. Hij heeft een heuse reportage gemaakt. Best nog moeilijk kiezen daarna welke foto's we uitgeprint wilden hebben. Uiteindelijk hadden we er acht genomen en kregen we de rest als service mee op een CD'tje. Dat kwam dus even goed uit!

Bedankt weer voor het kijken!


groetjes, Maaike