vrijdag 14 mei 2010

Goedeavond allemaal,

Woensdagavond laat ben ik teruggekomen van mijn 10-daagse reis naar Israel. Ik was daar met een groep van 44 personen, voor de helft mensen uit de kerk waarvan ikzelf ook lid ben en de andere helft mensen die ik voor deze reis nog niet kende. We zijn 3 dagen/nachten in Tiberias bij het meer van Galilea geweest en daar o.a. gevaren op het meer in een boot, die is nagemaakt van een opgediepte boot uit het meer uit de tijd van Jezus. Daarna 4 dagen in Jeruzalem. Wat is daar veel te zien en te beleven! Daarna zijn we een dag en nacht bij de Bedoeienen in de Negev woestijn geweest en als afsluiting nog een nacht en ochtend in een 5-sterren hotel in Tel Aviv! We hebben natuurlijk heel veel bijbelse plaatsen bezocht, maar ook veel ontspannende dingen gedaan, o.a. de boottocht op het meer, een camel tocht in de Negev woestijn, gedobberd in de Dode Zee en heel veel gelachen met elkaar. Ik sta er telkens weer van te kijken hoe je met zoveel mensen zo'n leuke band krijgt tijdens zo'n vakantie. Nou ja, vakantie, ik heb 2 dagen nodig gehad om bij te komen, want we hebben zoveel gezien en gelopen, dat ik blij ben dat ik na deze vakantie nog 4 dagen vrij heb!

En dan nu nieuws:
Omdat begin april mijn zoon Robin uit huis gegaan is, heb ik zijn kamer leeg gekregen. Ik heb een drive-in woning met dus een garage op de begane grond. Daarachter is de opgang naar de 1e verdieping (woonkamer en keuken) en een toilet en daarachter de voormalige slaap/zitkamer van Robin. Nu hebben we de garage helemaal leeggemaakt, op de wasmachine, droger en extra koelkast na en alle spullen die er voorheen in stonden uitgezocht. 2/3 is weggegooid en de rest is opgeslagen in de voormalige kamer van Robin. Dit betekent dus dat ik de garage nu praktisch leeg heb. Naast de garage loopt nog de gang. En daar komt het: We gaan de muur tussen de gang en de garage doorbreken, de garagedeur wordt vervangen door een glazen pui (misschien wel met openslaande deuren) en zodoende krijg ik straks een workshopruimte van zo'n 4 x 6 meter!!! Hierin wil ik tevens een winkeltje inrichten en daarnaast een webwinkel beginnen. Is dat nieuws of niet? Ik ben er in ieder geval erg enthousiast over en ik hoop dat jullie ook eens een bezoekje willen brengen in de winkel of de webwinkel. Ik ga me vooral richten op stempelen en scrappen. Alles zit nog in de beginfase, maar in ieder geval is het begin gemaakt. Ik ben inmiddels bij de belastingdienst geweest en heb geinformeerd bij de gemeente of dit zomaar kan. Ik moet wel een vergunning aanvragen en me inschrijven bij de Kamer van Koophandel, maar dat weet je wanneer je zoiets begint.

Nu zoek ik nog een toepasselijke naam voor mijn bedrijfje en ik wil daar een leuke wedstrijd van maken. Wie met de leukste naam op de proppen komt, krijgt van mij een leuke prijs. Wat dat is, hou ik nog even voor mij. Tevens mag zij dan een workshop naar keuze bijwonen. Dus, verzin mee en wie weet, zie ik je binnenkort (nou ja, al met al zal alles nog wel een paar maandjes in beslag nemen) bij mij thuis!

Heb je nog wensen of leuke ideetjes voor een beginnend winkelier, mail me dan en misschien kan ik hier rekening mee houden!

Groetjes en een fijn weekend!

Maaike

4 opmerkingen:

Alice zei

Wat superleuk Maaike! Als ik jou was zou ik de naam van de webwinkel hetzelfde houden als de naam van je blog! Stampindutchgirl is toch een superleuk naam en al bekend ;-)

stampingdutchgirl zei

Hoi Alice, dankjewel voor je reactie. Ik zal erover nadenken. Het punt is alleen dat er dan niet wordt weergegeven dat ik ook scrap.
Groetjes, Maaike

stampinganja zei

Hoi Maaike,

Wat leuk!!!
Heel veel succes met alle voorbereidingen!!
Nu nog een naam.......moet ik ff over nadenken, groetjes, Anja

stampingdutchgirl zei

Hoi Anja, wat gaaf dat jij ook een berichtje hebt geschreven, after all ... jij bent het geweest die mij indirect met deze hobby hebt besmet! Ik ben je daar nog steeds erg dankbaar voor! Wie weet, misschien kan je nog eens een workshop bij me geven, maar dan wel in de voormalige garage!
Groetjes, Maaike