zondag 2 november 2008

De binnenkant van het album


Het voert natuurlijk te ver om alle reeds afgemaakte pagina's te laten zien, maar wel wil ik jullie een paar foto's laten zien, zodat je kunt zien hoe het scrappen vordert en zich ook ontwikkelt gedurende de jaren dat ik met het album bezig ben. De foto hiernaast toont de eerste pagina van het album met Mariska's geboortekaartje en een klein gebreid "truitje". Grappig wel toch? Voor iemand die nog nooit eerder gescrapt heeft dan!

Hieronder zie je mij met Mariska toen ze ongeveer 3 maanden oud was (dit is een gok, want het is al zo lang geleden!). Ik ben daar zelf nog een jong broekie (hi, hi). De lay-out van de pagina heeft nog niet veel met scrappen te maken, maar dat moest zich natuurlijk ook nog ontwikkelen.

Waarschijnlijk zal ik op deze pagina ook nog een tekst toevoegen, maar dat ben ik van plan om te doen wanneer het hele scrapbook klaar is.


Potverdikkie, hoe zet ik nu voor de verandering een foto aan de andere kant van de tekst of er middenin?


Nou, het was de bedoeling dat ik de tekst ook ervoor en erachter kon typen, maar dat lukt me (nog) niet. Misschien heeft iemand een goed idee? De pagina van de Apenheul vind ikzelf trouwens wel een leuke met die gescheurde randjes.

Het zou handig zijn wanneer je ook een paar foto's naast elkaar zou kunnen zetten, want er volgen nu vier foto's die bij elkaar horen. Dit is gedaan met een pakket papier met één thema en kleurenpalet en dat is natuurlijk wel zo makkelijk om mee te scrappen.

Eigenlijk best wel goed gelukt om het in beeld te krijgen.

Mariska is een kind met vele gezichten en was (en is!) eigenlijk best wel altijd in voor een feestje en zo zijn onderstaande foto's tot stand gekomen.Misschien valt het jullie niet op, maar ik heb gaandeweg de middag ook ontdekt hoe ik mijn foto's kan bijsnijden voordat ik ze in dit blog zet. Je ziet het, nooit te oud om te leren!

Nu komen er twee foto's van pagina's die ikzelf erg leuk vind, dus ik hoop jullie ook! Er is niet veel gescrapt, maar het eindresltaat telt. Ik heb kleurenfoto's gekopieerd in zwart/wit en ze vervolgens met een hoekpons afgerond en dat was eigenlijk alles! Alleen de grootste foto is nog gemat op bruin cardstock. Een paar toepasselijke teksten erbij en klaar is Kees (oftewel ikke).

Op bovenstaande foto's staan inmiddels Mariska's broer Robin en Lennert er ook bij.

Nog twee laatste foto's van Mariska's boek en dan hou ik het even voor gezien voor wat betreft haar scrapbook op internet. De volgende foto's zijn gemaakt in de Efteling, zoals je kunt zien. Het leuke hieraan vind ik de knoopjes op de pagina's en de stempel van "de rode schoentjes".


Zo, dat was het voor nu! Tot een volgende keer, dan zal ik wat kaarten showen die ik gemaakt heb. Ben benieuwd naar jullie reacties!

2 opmerkingen:

stampinganja zei

Hoi Maaike,

Leuk joh!
En troost je, wie is wel helemaal bijgewerkt met scrappen?
Daar zou niks aan zijn.
Groetjes, Anja

Tamara zei

Hey Maaike,
Leuk dat je nu toch ook aan je blog bent begonnen.
Je album ziet er al goed uit.
Groetjes Tamara