vrijdag 11 mei 2012

Veganist

Hallo allemaal,

Zo, omdat op het designteamblog www.scrapmydream.blogspot.com veelal de werken van het designteam en mijn knutselwerkjes worden geshowd, zal ik dit blog ook gaan gebruiken om allerlei andere zaken, die een rol spelen in mijn leven, weer te geven.

Mijn zoon Lennert is sinds 2 a 3 weken veganist. Dat wil zeggen dat hij geen vlees en vis eet, maar ook geen melkproducten of eieren meer tot zich neemt. Hij heeft zelfs een hele lijst op zak met daarop allemaal E-nummers, die hij niet mag gebruiken.

Nu heb ik me er nog niet heel erg in verdiept, maar ik begrijp van hem wel dat het beter is voor de mens om bovenstaande producten allemaal niet te consumeren. Het is o.a. beter voor je darmen en je schijnt op deze manier je hele lichaam te ontgiften.

Om nu te voorkomen dat we allemaal verschillende gerechten staan te maken in de keuken op één dag, omdat iedereen wat anders wil eten, heb ik besloten om eens een poos met hem mee te gaan doen en te kijken wat voor effect dit heeft op mijn leven en lichaam. Want, je valt er ook nog eens gigantisch van af, althans hij dan!

Zo hebben we dus vanavond andijviestamppot met banaan, kerrie en ongezouten pinda's gegeten (zie onderstaande foto).Ik moet zeggen, het is even wennen, je verwacht namelijk geen zoete stamppot, maar het was best lekker!

Mochten jullie nu ook lekkere recepten weten, die aan onze regels voldoen, geef ons dan vooral een seintje! Wij houden ons van harte aanbevolen!

groetjes en eet smakelijk!
Maaike

1 opmerking:

Helga zei

Hmm, val je er van af, dan moet ik me er misschien ook maar eens in verdiepen.
Het ziet er best lekker uit.

Gr.Helga